Dagindeling

De dagen bij Gastouder Kiekeboe lopen vrijwel altijd via een vast stramien, wat de kinderen structuur biedt en voor rust en regelmaat zorgt. Zodra de kinderen binnenkomen vindt er een overdracht plaats vanuit de ouders. Ouders kunnen aangeven hoe het op dat moment met hun zoon of dochter gaat. Ondertussen kunnen de kinderen al heerlijk spelen met het grote aanbod speelgoed dat aanwezig is.

Rond 9.30 uur staat het tussendoortje op het programma. De kinderen zingen een liedje om de dag te beginnen, krijgen fruit en drinken en er wordt een boekje voorgelezen of er worden nog andere liedjes gezongen. Na het eten en drinken is het tijd om de kinderen te verschonen/naar het toilet te gaan, zodat ze daarna weer lekker kunnen spelen. Dit spelen kan binnen of buiten zijn, wat uiteraard aan het weer ligt!

Ook kan het zijn dat de kinderen een knutselactiviteit aangeboden krijgen. Hierbij moet u denken aan kleien, knippen en plakken, verven, tekenen, ed. Of er worden spelletjes met de kinderen gespeeld. Activiteiten als tellen, rijmen, zingen, en dergelijke komen ook aanbod.

Rond 11.30 uur wordt er opgeruimd en kunnen de kinderen aan tafel om brood te eten. U kunt er voor kiezen om brood af te nemen bij de gastouder, of u geeft zelf brood en beleg mee, wat door de gastouder dan klaargemaakt wordt. De lunch wordt gestart met een liedje, waarna iedereen lekker kan smullen!

Na het broodje eten is het tijd voor het middagdutje. Daarna krijgen zij iets te drinken en een koekje, waarna ze klaargemaakt worden om kinderen mee uit school te halen. Eenmaal weer thuis bij de gastouder worden er weer binnen en/of buitenactiviteiten gepland. Tussendoor krijgen de kinderen extra drinken aangeboden.